Άδικη η χρέωση προώθησης κλήσεων

Ως γνωστόν, όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, χρεώνουν στο διπλάσιο μια κλήση με προώθηση. Δηλαδή : εάν ενεργοποιήσετε την προώθηση των κλήσεων από το κινητό σας προς ένα άλλο νούμερο (σταθερό ή κινητό) τότε ο καλών χρεώνεται κανονικά την κλήση προς το κινητό σας και εσείς την προώθηση αυτής της κλήσης προς το νούμερο που επιλέξατε ως μια νέα κλήση.

Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε (ο καλών μια και ο καλούμενος άλλη μια) το διπλάσιο μιας κλήσης η οποία όμως δεν χρειάζεται τον διπλάσιο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για να επιτευχθεί. Το θέμα χρειάζεται κάποιες τεχνικές γνώσεις και σχήματα για να εξηγηθεί αναλυτικά. Για όποιον ενδιαφέρεται, ας διαβάσει την αναλυτική καταγγελία μου στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Αυτή η καταγγελία έχει μια περίεργη διαδρομή έως τώρα:

1. Υποβάλλεται στο Συνήγορο του Καταναλωτή

2. Αποστέλεται από το Συνήγορο του Καταναλωτή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για γνωμοδότηση

3.Επιστρέφεται σε μένα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με την αιτιολογία ότι είναι αναρμόδια για οικονομικά θέματα (!)

4. Σε επικοινωνία μου με τη ΕΕΤΤ μου είπαν πως έπρεπε να είχε σταλεί συγκεκριμένα στην Τεχνική του υπηρεσία για γνωμοδότηση επί τεχνικών θεμάτων (μα δεν μπορούσαν να την προωθήσουν αυτοί;) (!)

5. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή απαντά ότι έπραξε το χρέος του το οποίο ήταν μόνο να προωθήσει την καταγγελλία στην αρμόδια υπηρεσία (!). Η δουλειά του δεν είναι λέει να κάνει τον δικηγόρο του καταναλωτή(!!!).

Η δική μου έγνοια πάντως δεν είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, όσο η προστασία με αυτόν τον τρόπο της υγείας όλων μας από την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων. Εάν η προώθηση των κλήσεων ήταν πολύ φθηνή, όπως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι, τότε μόλις μπαίναμε στο σπίτι, θα κλείναμε το κινητό μας ενεργοποιώντας έτσι με αυτόν τον απλό τρόπο την προώθηση των κλήσεων προς το σταθερό μας τηλέφωνο (αυτό γίνεται με μια ειδική ρύθμιση από το μενού κάθε κινητού). Έτσι θα δεχόμασταν τις κλήσεις μας στο σταθερό και δεν θα χρειάζονταν να μιλάμε στο κινητό μέσα στο σπίτι το οποίο πολλές φορές μπορεί να είναι σε χαμηλούς ορόφους, περικυκλωμένο από πολυκατοικίες και γενικά σε ένα περιβάλλον που θα ανάγκαζε το κινητό να εκπέμπει με όλη του τη δύναμη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα γλιτώναμε τον εαυτό μας από σημαντικές ώρες ακτινοβολίας.

Βέβαια, το θέμα θα είναι ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ελπίζω αυτό να μην επηρεάσει την αμεροληψία της ΕΕΤΤ.

Τώρα ετοιμάζομαι να ξαναστείλω την καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Οψόμεθα!

Αϊναλής Παντελής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: